arrow

PREGUNTES FREQÜENTS

Atípics és el programa de emprenedoria per a joves que volen engegar idees amb impacte positiu.

Què és Atípics?

Atípics és un programa de 7 mesos d'acompanyament gratuït per a joves que volen posar en marxa idees amb impacte positiu. El programa està dissenyat perquè els 20 joves Atípics seleccionats aconsegueixin construir un projecte sòlid i engegar-lo amb més garanties d'èxit. Atípics està valorat en més de 18.000 € per persona i està finançat íntegrament pel SOC, el Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya, a través de la Garantia Juvenil. A més, compta amb el suport de Bankia. Addicionalment, 10 dels participants podran guanyar un premi de 3.000 € cadascun per invertir en el llançament de la seva idea.

En què consisteix el programa Atípics?

Atípics és un programa d'acompanyament que inclou 7 mesos de formació i orientació 100% experiencial entre els mesos de juny i setembre del 2017. En total més de 350 hores presencials i 350 hores no presencials per consolidar el teu projecte i engegar-lo amb més garanties d'èxit. Pots obtenir informació detallada del programa aquí.

Quin és el cost de participar a Atípics?

El programa d'acompanyament no té cost per a cap dels 20 joves seleccionats per participar a l'edició 2017. El programa està valorat en més de 18.000 euros per participant i està íntegrament subvencionat pel SOC, el Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya, a través de la Garantia Juvenil.

Quins costos del programa Atípics estan subvencionats?

Estan subvencionats tots els costos de les activitats de formació i orientació que inclou el programa. També estan inclosos tots els costos d'allotjament i manutenció de les 12 trobades residencials que tindran lloc entre juny i desembre a l'Alberg de Cabrera de Mar.

Quins costos no estan subvencionats?

Tots els costos no inclosos en la resposta anterior: costos de transport, costos relacionats amb el desenvolupament del projecte, etc.

Hi ha alguna ajuda econòmica per invertir en la idea?

Els 10 participants els projectes dels quals obtinguin major valoració en el DemoDay, que tindrà lloc el 22 de setembre de 2017, obtindran un premi de 3.000 € cadascun per invertir en posar en marxa la seva idea. La concessió d'aquests premis és possible gràcies al suport de Bankia. Aquesta concessió està condicionada al fet que cada participant premiat es comprometi a donar-se d'alta en el Règim Especial d'Autònoms almenys durant 6 mesos entre el 7 de juny de 2017 i el 30 d'abril de 2018.

Hi ha algun incentiu econòmic per participar a Atípics?

S'atorgarà un incentiu econòmic de 10 euros diaris per a cada participant per cadascun dels 48 dies presencials de formació i orientació que tindran lloc al llarg de les 12 trobades residencials. Aquest incentiu tindrà un límit de 150 euros mensuals i està subvencionat pel SOC, el Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya, a través de la Garantia Juvenil.

Qui pot participar?

Atípics està dirigit a joves d'entre 18 i 29 anys que resideixin a Catalunya i que disposin del temps i l'energia per posar en marxa les seves idees amb impacte positiu.

Quants joves Atípics seran seleccionats?

A l'edició de 2017 seleccionarem 20 joves Atípics.

Quins requisits haig de complir per participar en el programa en cas de ser seleccionat?

Quan comenci el programa, el 6 de juny de 2017, has d'estar inscrit en el Sistema de Garantia Juvenil. La inscripció ha d'estar feta almenys un dia abans que comenci el programa. Així mateix, has de comprometre't a participar en tot el programa d'acompanyament de 7 mesos de durada, incloent-hi l'assistència a les 12 trobades residencials, que suposen 48 dies en total de convivència amb altres emprenedors, i que tindran lloc a l'Alberg de Cabrera de Mar entre juny i desembre del 2017.

Quin tipus d'idees es poden presentar?

Es poden presentar idees que encara no s'hagin engegat (bold idea, pla de negoci, prototip, etc.) i de llarg recorregut. Poden ser de qualsevol àmbit i dimensió, i tampoc ens importa la forma jurídica que adoptin una vegada es posin en marxa. Això sí, tindran prioritat idees amb impacte positiu.

Què és una idea amb impacte positiu?

Una idea amb impacte positiu és qualsevol tipus d'iniciativa susceptible de convertir-se en un projecte viable i beneficiós per a l'entorn. És a dir, projectes que persegueixin el benefici per als seus promotors i finançadors, pels stakeholders i per a l'entorn (generació de valor 360º). Estem parlant d´emprenedoria social; economia circular; economia col·laborativa; economia del ben comú; d'empreses B o B corporations, en definitiva, de la nova economia.

Som diverses persones a l'equip, quants podem participar?

Només es podrà presentar una persona per idea. En cas de ser un grup de persones els que voleu engegar la idea, haureu de triar quina persona de l'equip presentarà la candidatura, i per tant, en cas de ser seleccionat, us representarà i participarà durant els 7 mesos de duració del programa.

Puc presentar més d'una idea?

Podràs presentar tantes idees com vulguis. Cada idea representarà una candidatura diferent, pel que hauràs d'omplir un formulari diferent cada vegada.

Necessito tenir experiència prèvia emprenent?

No necessites acreditar experiència prèvia emprenent. El que busquem són persones compromeses amb actitud proactiva, que aportin solucions i estiguin disposades a dedicar el temps i l’energia necessaris per desenvolupar els seus projectes.

Quins són els terminis per presentar la meva candidatura?

La convocatòria estarà oberta des del 13 de març de 2017 a les 9:00am fins al 14 de maig de 2017 a les 23:59pm.

Com puc presentar la meva candidatura?

Per presentar la teva candidatura has d'emplenar el formulari que trobaràs a Vull participar-hi i enviar-nos un vídeo de 2-3 minuts ,wetransfer a info@atipics.cat, en el qual ens parlis de tu i de la teva idea abans del 14 de maig de 2017 a les 23:59pm.

Com es realitza el procés de selecció de candidats?

La convocatòria per presentar candidatures estarà oberta fins al 14 de maig. No obstant això, a partir del 3 de maig de 2017 començarem amb les entrevistes personals a aquells joves les candidatures dels quals siguin preseleccionades per l'equip i els col·laboradors d'Atípics per la seva viabilitat, impacte, facilitat de posada en marxa, escalabilitat i claredat de l'exposició. A les entrevistes valorarem el potencial emprenedor de cada candidat/da i el seu grau de compromís amb el programa. Després de les entrevistes seleccionarem als 20 joves Atípics que participaran en l'edició 2017.

Quan sabré si he estat un dels 20 Atípics seleccionats per a l'edició 2017?

El 19 de maig de 2017 anunciarem els 20 joves Atípics seleccionats per a l'edició 2017.

Quan comença i quan finalitza el programa?

El programa comença el 6 de juny de 2017 i finalitza el 15 de desembre de 2017.

Què significa que gran part del programa és residencial?

Les activitats de formació i orientació presencials es realitzaran en els 12 de trobades residencials que tindran lloc a l'Alberg de Cabrera de Mar entre juny i desembre de 2017. En total 48 dies de convivència en la naturalesa amb altres emprenedors com tu que afavoriran la co-creació i la creació d'una xarxa sòlida i duradora. No hauràs de preocupar-te de l'allotjament i la manutenció ja que estan inclosos en el programa. Podràs concentrar-te 100% en la posada en marxa del teu projecte.

Com serà un dia típic de les trobades residencials?

Cada dia serà atípic, però més o menys seguirem el següent esquema. Als matins hi haurà dues sessions d'orientació i/o formació. I a la tarda, havent dinat, dues sessions més. Addicionalment hi haurà activitats extra curriculars aprofitant les possibilitats que ens ofereix l'entorn natural en el qual tenen lloc les trobades.

Hi ha parts del programa que no són residencials?

Sí. Si vols engegar el teu projecte amb garanties d'èxit, hauràs de treballar en la seva consolidació i llançament també en el temps que transcorre entre les trobades residencials. Així mateix disposaràs d'un nombre limitat de sessions individuals amb diferents professionals que estaran al teu servei i al del teu projecte: un mentor, un tutor de projecte, un tutor de crowdfunding i un assessor legal. I a més tots els integrants de l'equip Atípics estarem a la teva disposició durant tot el procés per acompanyar-te en allò que vagis necessitant.

En quin idioma es realitzarà el programa?

Els idiomes vehiculars d’Atípics són el català i el castellà. Els participants han d'entendre tots dos idiomes i expressar-se amb fluïdesa en almenys un d'ells.

Qui està darrere del programa i per què fem això?

Darrere d’Atípics, hi ha mes de 40 persones i 30 organitzacions amb molta energia positiva i il·lusió per contribuir al fet que aquest món sigui una mica millor. I creiem que els joves han de ser protagonistes de la transformació econòmica i social que necessitem.

Drets d'autor i propietat intel·lectual

Atípics és un programa d'acompanyament que valora i respecta als creadors com tu. No divulgarem ni farem pública la teva idea o projecte sense el teu permís. Per a nosaltres és clau el principi de confidencialitat. Estigues tranquil, la teva idea està segura amb nosaltres.

A qui puc contactar si tinc més preguntes?

Ens pots escriure a info@atipics.cat i una persona del nostre equip es posarà en contacte amb tu al més aviat possible. També pots trucar-nos de dilluns a divendres, de 11h a 13h i de 15h a 17h al 693.717.343.

¿Estar inscrit en la Garantia Juvenil vol dir que no puc treballar durant el programa?

El programa és intensiu però està dissenyat perquè el puguis compaginar amb una feina o amb altres accions formatives, sempre que puguis comprometre a assistir a totes les trobades residencials. Per participar en el programa Atípics hauràs d'estar inscrit en la Garantia Juvenil des d'almenys un dia abans que comenci el programa, és a dir, des del 5 de juny de 2017. Passat el 6 de juny de 2017, data en la qual comença el programa, podràs continuar participant en el programa Atípics i donar-te de baixa del Registre de la Garantia Juvenil en cas que iniciïs una activitat laboral per compte propi o aliè. Si tens dubtes respecte aquest punt, no dubtis a demanar que et truquem i t'ho expliquem al detall https://calendly.com/atipics